Ars poetica

Célom, hogy a Násznép minden tagja ne egy lakodalom , hanem A lakodalom emlékével gazdagodjanak a Ti egyik legszebb napotokon.

Kérdése van?

elsovofely@gmail.com

06-20/9524-218

Rehák László Első vőfély 1 Rehák László Első vőfély 2 Rehák László Első vőfély 3 Rehák László Első vőfély 4 Rehák László Első vőfély 5 Rehák László Első vőfély 6 Rehák László Első vőfély 7 Rehák László Első vőfély 8 Rehák László Első vőfély 9
Rehák László első vőfély - harmónika

Kattints a play gombra és hallgasd meg a Rehák indulót!
Rehák László első vőfély régi weboldala

Kattints a képre a régi weboldal megtekintéséhez!

Ülésrend

Mindekinek megvan a helye? Mindenki olyan asztaltársakat kapott, akikkel jól fogja érezni magát?

A lakodalomban az ülésrend meghatározása okozza a párok számára tapasztalatom szerint az egyik legnagyobb fejtörést, pedig a lakodalmi ültetési rend etikája rendkívül egyszerű. Minél közelebbi rokon vagy magasabb tisztségviselő annál közelebb ül az ifjú párhoz, értelemszerűen minél távolabbi rokon vagy barát annál messzebbre fog kerülni a főasztaltól. Még a közelmúltban sem jelentett túl nagy fejtörést a násznép tagjainak az előzőket figyelembe véve, hová is üljenek. Mára azonban ez a szokás úgy tűnik, hogy hagyományainkkal együtt elveszőben van. Egyre többször találkozok név szerinti ülésrenddel, ami a szokást nem ismerőknek jó megoldás lehet az asztalnál helyüket megtalálni. Arról viszont ne felejtkezzünk meg, hogy előfordulhat az is, hogy valakit olyannal szembe ültetünk, aki számára nem szimpatikus és így az ifjú pár lesz a bűnbak, hogy az este folyamán végig őt kell nézegetnie. Tehát sem ez sem az ültetésrend nélküli megoldás nem tűnik tökéletesnek, de valamelyiket választanunk kell az ülésrend kialakításánál. Ami biztos, hogy a főasztal közepén az ifjú pár ül, mellettük vagy a násznagyok (tanúk) párjaikkal, vagy az örömszülők.